66 Frankfurti Autószalon 2015

(Last Updated On: )

A jövő héten kezdődő 66. Frankfurti Autószalonról annyi információ birtokában azon töprengtem, hogy egyáltalán meg kellene-e tennem. Arra viszont rájöttem, hogy az autók, mint globális technológiai, gazdasági és társadalmi jelenségek legteljesebb bemutatása közeledik, mint még soha a bolgár motorizáció fenomenológiájával, amelyről jövő hónapban fogunk beszélni.

Ritkán gondolunk arra, hogy az autófogyasztás története három évszázadra nyúlik vissza, és ha a Bristol Hotel szerény nyolc kiállítása 1897-ben nem túl lenyűgöző, akkor jelenleg a Frankfurti Autószalon akkora, hogy nem fér el benne fény és fény. – a gyártók feladatkörei, így azok egész évben változnak.

Hatótávja messze meghaladja az autókét – lásd csak a tematikus spektrumot:

Gépkocsik, speciális járművek, két- és háromkerekűek, elektromos járművek és informatika, alkatrészek és tartozékok, pótkocsik, gépkocsik használatával, karbantartásával és javításával foglalkozó ipar, szakirodalom és folyóiratok, autómérnöki szakmai és kereskedelmi szervezetek, közút közlekedési üzlet, ruházat, tuning, telematika, szolgáltatások, autómodellek, tesztvezetés, különleges események.

A 16 tematikus csoport mellett a vásárváros szimpóziumokat és konferenciákat, szakkiállításokat, iskolai és diákprogramokat, történelmet, gyűjtést és szórakozást kínál minden korosztály számára.

Mint látható, ezek felsorolása nem egyszerű feladat, de bővelkednek és igazán komoly figyelmet érdemelnek az ötletek, hogyan lehetne a legjobban bemutatni saját szerény autóipari szektorunknak az elbűvölő kiállításokon túlmutató nyilvános funkcióját.

Újra növekedés

Hat nehéz év után az európai autóipar ismét növekedési ciklusban van, a nyugat-európai LMC Automotive első augusztusi nyers adatai 9,6 százalékos növekedést mutatnak – 701 245 járművet regisztráltak, ami 13,1 milliós szezonálisan kiigazított éves eredményre utal. A fő hajtóerő a németországi (+6,2%), az Egyesült Királyságban (+9,6%) és Dél-Európában (Spanyolország +23, Olaszország +11 és Franciaország +10%) kereslet.

Ilyen körülmények között a bolgár augusztus (az én Excelben az eladások 2023 és 2014-ben 2786, de a feltételezések annyira csúnyák, hogy nem hiszem el) lenyűgöző, körülbelül 27%-os visszaesést mutatott 2014 augusztusához képest, és összességében a miénk. A növekedés szerintem 7%-os nagyságrendű. Mindez a számítástechnika eredménye, ami miatt kitartok a Belügyminisztérium mellett amellett, hogy megtagadják a megfelelő havi regisztrációs adatok közzétételét az országban, és a küzdelem, hogy meggyőzzék őket ennek nyilvánvaló előnyeiről, jelenleg is ütős. akadály. . Így a teljes autóipar továbbra is információ nélkül működik.

Márciusban megvitattuk az európai második helyért folyó ádáz harcot, és egy apró nézeteltérés miatt ideje emlékezni erre a beszélgetésre. A Volkswagen vezet 1 448 708-cal, a Renault következik 970 200-zal; A harmadik helyen a Ford (http://www.fordbook.ru/) áll 943 480, az Opel pedig a negyedik helyen 735 464 piaci részesedéssel. Lássuk, ez hogyan befolyásolja a jövedelmezőségüket az év második felében, de egy biztos – Európában embertelenül nehéz nyerni tömegtermékkel.

Полезное:  Услуги по корректировке пробега со спидометра машины

Ezzel összefüggésben a Fővásár már az első tanítási napon megnyitja kapuit a sajtó előtt, két nappal később pedig tömegek szállnak meg.

Íme, mit fognak látni ábécé sorrendben, a teljesség igénye nélkül.

Alfa Romeo

Vége az agóniának, rajongók – Julia! Sergio Marchionne pókerasztala soha nem volt még látványosabb, az olasz szedán dizájnja pedig annyira nélkülözi a hagyományos kreatív képzelőerejüket.

Audi

Az A4 (www.audimanual.ru/hu/A4) evolúciós külső megközelítésével elgondolkodtatják, milyen kihívások várnak rájuk az erős Skoda Superb “http://www.skodabook.ru/Superb” és az év autója VW Passat hátterében. Ez azonban nem zavarja értékesítési vezetőjüket, Luca De Meót: „Azt gondolom, hogy ebben az iparágban a prémium márka a termékek 60-70%-a, a márka, az értékesítési tapasztalat és minden más 30-40%-a; a márka elitizmusa mindent áthat, amit csinálunk.” Az új OLED fényszórók világítani fognak, és látni fogjuk a hajtásrendszerük fejlődését.

Bentley

A bűvös hangzású bolgár Bentayga nevű cirkáló nyilvános debütálása. A hatalmas, 6 literes W12-es bi-turbós benzineshez feltöltött hibrid és dízel kerül. Megszületett a bolygó legdrágább dzsipje – a kikiáltási ára Németországban 208 500 euró.

Részt vesznek ambiciózus új hetükön – jól emlékezzen a CFRP betűszóra. Mellette az új X1 és a trió itt-ott érintve, immár háromhengeres (!) Motorral. Nyugodj meg, a mellékfolyós benzin kiváló és a szén-dioxid-kibocsátási célok magasak.

Citroen

A Cactus M furcsa arányaival teszik próbára a közönséget, miközben eltávolítják a chevront egy másik modellről – a DS3-ról.

Dacia

Frissítik a Duster berendezést, és bevezetik azokat az automata sebességváltókat (mindenki “robotnak” hívja őket), amelyektől a termékmenedzserek libabőrösek.

Ferrari

Komoly arculatváltás és új turbómotor a 488 Spiderben.

Fiat

Az első nagyobb arculatváltás az 500-ban. Nyolcadik évében…

Ford

Az Edge, a GT és a Mondeo Vignale megjelenésével a Ford végre szigorította az európai működéséből származó profitot.

Honda

A 2. és 4. koncepcióterv iránti szimpátiám nem von le az európai hatékonyságukkal kapcsolatos komoly kérdésekről.

Hyundai

Adja meg az N címkét a koncepcionális modellel.

Infiniti

Folytatódik a harc a prémium aréna napfényes helyéért egy fontos modellel – Q30.

Полезное:  Как рассказать детям в игровой форме о правилах дорожного движения

Jaguár

Az indiai macskák az idei év egyik legnagyobb debütálása mögött állnak – történelmük első SUV-ja, a gyönyörű F-Pace.

A reflektorok többsége jogosan az új Sportage-ra fog összpontosítani, de kiemeli a Cee’d arculatát is.

Lamborghini

Mutassa be az Aventador SV Roadster eredményeit. A Bulgárián kívüli olcsó benzines időkben ez a 6,5 ​​literes V12-es motor kevesebb mint 3 másodperc alatt sprint 0-ról 100 km-re, és a világ leggyorsabb hajszárítójává válik. Ha tinédzser lennék, a plakátja a szobám falán lenne.

Lexus

Először mutatják meg az Európai Köztársaságnak a lenyűgöző RX hatalmas első hűtőrácsát 450 és 200 t változatban.

Mazda

A Koeru koncepcióval fitogtatva teszik le a CX-7 esküt. Az alkatrészek embargója szigorúbb, mint az orosz.

Mercedes Benz

Az S kupé és kabrió kategóriában keményen dolgoznak a finomítás érdekében; négy AMG egy nagylelkű csipetnyi agressziót ad hozzá.

Mini

A Clubman kombi kínálatuk újragondolását szemlélteti.

Mitsubishi

Messze a lelátó előtt áll a frissített Outlander PHEV, a plug-in hibridek Európa-bajnoka.

Nissan

Bemutatják a koncepciót, a Z sport crossovert és az NP300 Navarát. Vessen egy pillantást rá – ez a Mercedes-Benz jövőbeli termékprecedensének adományozója.

Opel

Evolúciós dizájnja ellenére (végre!) az Astra az első igazán modern építészet Rüsselsheimben, általános bemutató. Teljesítménye kritikus, és több száz villámkarrier felemelkedését vagy bukását fogja meghatározni.

Peugeot

A párizsi látnokok egy csoportja osztotta a Fractal elektromos roadster koncepcióját.

Porsche

Éljen a zuffenhauseni leépítés – már minden 911-est felturbózott. A radikális külső változtatások nélkül a 991.2 – ahogy kell – újdonságot hordoz a motorháztető alatt: a duplaturbós 3,0 literes boxer két változatát, „főleg azért, mert különben nem fogunk tudni szigorúbb károsanyag-kibocsátási követelményeket teljesíteni”. Ez az a modell, amely miatt a Porsche az egyik legjövedelmezőbb az iparágban – az első félévben 15,7%.

Renault

Az erőteljes termékkampány folytatódik, ezúttal a Talisman és a Megane (www.renaultbook.ru/hu/Megane), akik alig várják, hogy elsöpörjék elődeiket.

Rolls Royce

Arra készülnek, hogy találkozzanak a hajnallal a Hajnallal, a nyitott Szellemmel. Gyakorlat? A 111 éves márka modern autótulajdonnal kíván új ügyfeleket elérni.

ÜLÉS

Kipipálták az új, 1,8 literes turbóbenzint az újszerű Ibiza Cuprában.

Okos

A legnépszerűbb középkori kérdésükre úgy válaszolnak, hogy megmutatják, hány kabrió fér el egy gombostűn.

Suzuki

Add vissza a Baleno feliratot. Versenytárs Opel Meriva?

Skoda

Az új 1.6 TDI megtakarításától kezdve a Rapid Monte Carlo sportos váltásán át a Superb Combi hatalmas rakteréig a bevált modellek változataival mérgezik a versenyt.

Полезное:  Jaguar представляет совершенно новый электрический I-Pace

Toyota

Látni fogjuk a CH-R hibrid crossover koncepciójuk második generációját, de az igazi újdonság a Prius, amely egy teljesen új architektúrára épült, és a dizájn megkülönbözteti minden mástól az úton.

Volkswagen

Ami a modelleket illeti, ezek a régóta várt új és más típusú Tiguan, Touran és az átformált Golf kabriók. Motorok – négy benzin- és két dízelmotor modernizálása.

Hol vannak az elektromos autók?

Már látom magam a szégyenoszlopon lógni az elektromos járművekre való odafigyelés hiánya miatt. Ennek egyetlen oka az, hogy rendszerszintű jelentőségük még mindig kicsi, és szimbolikus piaci részesedésen keresztül valósul meg.

Ez azonban a legkevésbé sem teszi őket kevésbé a jövő technikájává – a technológiai erjesztési folyamatok teljes erőbedobással zajlanak, egyszerűen nincs olyan minőségi ugrás, amely megrészegíti a képzeletet. Egyébként folytatódik az első félévi elektromos járművek értékesítésének alacsony bázisról történő növekedése – 56% (41 449). A Renault-Nissan vezeti a szegmenst Leaf és Zoe mellett, amely valószínűleg már megelőzi a Nissant.

Stratégiai gondolkodásának, jólétének és az olyan országokban nyújtott hatalmas támogatásoknak köszönhetően, mint Hollandia, Norvégia és az Egyesült Királyság, a Tesla Model S több mint 10 000 járművet fog eladni Európában – ez az árhoz képest elképesztő teljesítmény. A drága amerikai elektromos játékot azonban valószínűleg a nagyon komoly e-Golf fogja megelőzni. Arról nem is beszélve, hogy a felsőnémet trió mit tartogat neki egy-két év múlva.

A hibrid töltők piaca 106%-kal (36 727) nőtt. Itt a legmeggyőzőbb továbbra is a Mitsubishi Outlander PHEV, amely egyben VW Golf GTE is. Várhatóan ez a technológia – tekintve összehasonlíthatatlanul nagyobb gyakorlatiasságát – gyorsan megszünteti a modellhiány okozta kezdeti lemaradást, majd átveszi az uralmat.

Még senkit nem vettek fel arra, hogy elemezze, milyen lehetséges autóipari vonatkozásai vannak annak, ha jelentős kormányzati forrásokat helyeznek át a Közel-Keletről Európába irányuló migráció kezelésére, de felhők láthatók a láthatáron.

Amint látja, sok látnivaló van, és még több, amin gondolkodni kell az egy hónap múlva esedékes szófiai kiállítás fényében. Ezen azonban gondolkodni fogunk.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *